Translate

Как да използвате парфюм? | dLambow


Знаете ли как да използвате своите парфюми? 

Знаете ли как да използвате своите парфюми по възможно най-оптималния начин за максимален ефект?


Парфюми се ползват ежедневно.

Много хора ежедневно ползват парфюми, тоалетна вода или поне одеколон и дезодорант. И всеки го прави по свой си начин, но все пак има създадени стереотипи за това, в какви количества и къде да се нанася аромата. 

Например, парфюмите се нанасят зад ушите или се пръскат към предната част на шията. Но малко хора действително обръщат внимание на този въпрос по-сериозно - как е правилно да се ползва парфюм. 


Как да използвате парфюм?
Как да използвате парфюм?

Целта е да ухаем красиво

За начало, колкото и тривиално да изглежда, трябва да се изясни, че главната цел в това занимание е да миришем красиво (нито малко, нита прекомерно). И е желателно, Вашия аромат отчетливо да се разпознава на разстояние до края на протегната ръка. 

От повече не е необходимо (а може да има и обратен ефект). Звученето на Вашия аромат из цялото помещение, се счита за проява на лош вкус. Достатъчно е от близо да Ви разпознават само по мириса.

Как се нанася парфюм?

В зависимост от това, какъв продукт имате (парфюм, парфюмирана вода или тоалетна вода) и от това, колко дълго искате да звучи аромата Ви, парфюма се нанася по различни начини. 

Например, ако ползвате тоалетна вода и искате аромата да звучи по-дълго време през деня, най-добре е да го нанесете върху дрехите си, тъй като върху тях има власинки, които го задържат за дълго. 

Но това е нож с две остриета, защото също върху дрехите се задържат и неприятни миризми като тютюнев дим, столова, автомобилни изпарения и т.н. и е неприятно ако хубавото се смесва с лошо. Трябва да преценявате каква е ситуацията при Вас.

Пулверизирайте с протегната ръка

За целта продукта се пулверизира с протегната ръка в посока дрехите и косата Ви от няколко страни, равномерно. Не бива да нанасяте аромат към главата си от близко разстояние, нито върху лицето или върху други контактни части от тялото си (вкусът на парфюма далеч не е толкова приятен, колкото аромата му). 

За тоалетната вода, да се нанася зад ушите, също не си струва, защото продукта е с по-малка трайност и там няма да се задържи за дълго. Ако все пак държите да нанесете аромат върху кожата си, то това е най-добре да става в областта на ключиците или върху предната част на шията. Понякога може да пръснете и към тила си, отзад.

Парфюм се нанася върху кожата

Ако ползвате парфюм, то не бива да го нанасяте върху дрехите, иначе може да се сдобиете с мазни петна или дрехите Ви да миришат на конкретния аромат поне една седмица напред. Също не е препоръчително разпръскване и към косите, защото там ще звуци доста силно. 

В този случай, най-подходящи са местата зад ушите, при това не с пръскане, а с помощта на пръстите, по малко. Друго подходящо място е под брадичката, около долната челюст, отзад - между лопатките (ако дрехите позволяват), а също и на други малко контактни места по тялото, където по правило може да се усети пулса. 




Общи препоръки по нанасяне на парфюми.

Не бива да се нанася аромат изключително върху горните части на тялото, още повече, ако сте с висок ръст. Работата е в това, че аромата притежава свойството да се издига нагоре и звучи над мястото на нанасяне. 

Ако е тоалетна вода, нанасяйте с помощта на пулверизатора в областта на корема или върху долната част на гърдите, при това не го правете от много близко разстояние. Оптималното разстояние за качествен пулверизатор е 30 - 40 см. Да се надяваме, че с тези препоръки вече имате по-ясна и конкретна представа как да използвате парфюми.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар