Translate

Лосион за след бръснене | dLambow

 

Ползвате ли лосион за след бръснене (After Shave Lotion) или афтършейв? 

Знаете ли как да нанесете афтършейв - лосион за след бръснене (After Shave Lotion), така че да избегнете щипенето и появата на дискомфорт?

Лосион за след бръснене

Лосионът за след бръснене, често наричан у нас афтършейв (After Shave Lotion), а едно време известен като одеколон, представлява алтернативен метод за носене на аромат (освен използваните парфюми и дезодоранти) и като правило притежава по-наситена текстура от балсама или от емулсията за след бръснене.

Лосион за след бръснене (After Shave Lotion)
Лосион за след бръснене (After Shave Lotion)

Афтършейвът тонизира и овлажнява кожата.

Лосионът за след бръснете е съпътстващ козметичен продукт, влизащ в състава на определена парфюмерна линия за мъже. Такъв афтършейв предава точния аромат на оригиналната парфюмерна композиция, но в по-облекчен вариант. Лосионът тонизира и овлажнява кожата, дава усещане за комфорт пред процедурите по бръснене и оставя върху кожата тънко и разпознаваемо ухание. 

Това позволява да се използва афтършейв като самостоятелно козметично средство (така, както на времето се използваше одеколона), но също и преди нанасяне на оригиналната ароматна композиция, като по този начин усилва звученето на благоуханието. 

Щипане и дискомфорт от спирта.

Но известен проблем представлява това, че повечето лосиони за след бръснене съдържат определено количество спирт. В резултат на това, след употребата им, като правило, възниква чувство на щипене, което води при много от мъжете до усещане за дискомфорт.

 



Има няколко правила, които могат да намалят чувството за щипане:

  • - измийте лицето си с хладна вода след бръсненето, като това ще помогне да се почисти кожата и да се затворят порите;
  • - оставете лицето влажно, а в това време излейте малко лосион в дланта си, колкото чаена лъжичка;
  • - бързо разтрийте дланите си една в друга за 1 - 2 секунди;
  • - подръжте ги разделени още 3 - 4 секунди, за да може по-голямата част от алкохола да изветрее;
  • - с низходящи движения, меко напляскайте с длани лицето и шията си.
Нанасянето на афтършейв или лосион за след бръснене (After Shave Lotion) по указания начин ще сведе до минимум щипенето от наличния в продукта алкохол и ще увеличи аромата и действието на смекчаващите масла в лосиона.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар