Translate

Знаете ли как се съхраняват парфюми?

Как се съхранява парфюм?

Без съмнение може да се каже, че всеки човек използва парфюми, а често и не един. Но не всеки знае как да съхранява правилно своите парфюми, така че те да не се развалят и да запазват своята свежест възможно по-дълго време. Парфюмерията изисква по-особен подход при съхранението си и ако всичко се прави правилно, то при всички случаи ще успеете да впечатлите околните с вкус и великолепие.

Кои са основните врагове на парфюмите?

Възможни са няколко не трудни трика за запазване аромата в парфюмите. Преди всичко, трябва да сте наясно кои са техните най-отявлени врагове - влага, светлина (даже изкуствена) и топлина. И ако тези фактори действат съвместно, то определено след 2 - 3 седмици парфюмите Ви ще започнат да губят своята сила. Затова, след всяко използване, флакона трябва плътно да се затвори и да се постави на тъмно място. Например, в шкаф или будоар, които се отварят рядко и се намират далеч от влага и топлина.

Какво може да повреди Вашите скъпоценни аромати?

Следват различни странични вещества или елементи, които по различни причини могат да попаднат във флакона с парфюм. Те могат да предизвикат "окисляване" на продукта, което повлиява неговия мирис, понеже се нарушена структурата му. Горните и средните нокти губят своята рязкост и наситеност, а парфюма става по-гъст. Затова трябва да се пази течността във флакона и да се ограничи нейния контакт с въздуха. Следващият фактор е честотата на използване на изделието.

Ползвате ли редовно своята парфюмерия?

Разбира се вие може да ползвате различни видове парфюмерии, подчертавайки своите настроения, фантазии и впечатления, но не е за препоръчване да "забравяте" задълго някой от своите парфюми. Старайте се редовно да използвате всеки от ароматите си, отколкото след време да откриете, че по един или друг начин някои от тях са загубили свойствата си. Да се надяваме, че тези указания ще Ви помогнат да осигурите правилно съхранение на своите парфюми и като своя визитна картичка ще предлагате винаги приятни ухания от прекрасни парфюми.

3 коментара:

  1. Drago9102:21

    Има едно правило, че както и да се съхранява един хубав парфюм, след 2 - 3 години той губи, най-малкото частично, своите ароматни качества, заложени от дизайнера - парфюмер, и макар да продължаваме да го използваме, то това вече не с пълния му спектър.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Drago9102:24

      Ако внимателно боравите с парфюма и добре съхранявате флаконите, парфюма може да Ви служи и да ви радва дълго. За целта е необходимо преди всичко добре да затваряте капачките след ползване, за да не изветрява спирта. Да не допускате вътре да попадат странични вещества от какъвто и да е произход, защото те взаимодействат и променят парфюма.

      Изтриване
  2. silondreta02:24

    Замърсяване и забравяне на отворена капачка са редки случаи, които е най-вероятно да не се случат, но все пак ако често използвате даден парфюм или сте под стрес в определени ситуации, това е възможно да се случи. Затова е добре да имате определен ред и ритуал в ползването на флакона, той да е винаги един и същ и винаги, независимо колко бързате, да го изпълнявате докрай.

    ОтговорИзтриване