Translate

Какво е парфюм с феромони?

 

Парфюмите с феромони напоследък стават доста популярни.

Макар да се счита, че началото им е поставено едва през 1989 година в Америка, такива парфюми и аромати са се проучвали и разпространявали от дълбока древност. Днес продукта има както привърженици, така и противници, популярен е както сред жените, така и сред мъжете. 

Парфюмът с феромони, по своето предназначение трябва да привлича вниманието на противоположния пол, при вдишването на въпросните феромони, като по този начин възбужда сексуално влечение. Химическият им състав е открит от Унифред Катлер.


Дали феромоните действително действат?

Все пак, остава спорно, дали феромоните действително имат такова действие или това е просто маркетингов ход на производителите? Ако решите да си направите някои любителски проби по този въпрос, едва ли ще получите еднозначен отговор. 

По-скоро, всеки добре подбран парфюм оказва въздействие на отсрещния пол, особено ако е съчетан с хубава и добре поддържана външност и добро поведение в обществото. Това предопределя доста разнопосочни мнения по въпроса, както и различни резултати от всякакви експерименти.

Действие има, но едва ли то е сексуално.

Значи, можем да заключим, че парфюмите с феромони действително могат да въздействат на противоположния пол, привличат вниманието, но дали увеличават сексуалното влечение, това е трудно да се каже еднозначно. Тук можем да добавим, че даже и да "работят" феромоните, не е изключено да попаднем на фалшификати, които определено "не работят".

Не трябва да се изключва и вероятността действително да има действие, но не към всеки човек и не по един и същ начин. Все пак, ако не сте в настроение, едва ли ще успеят да Ви повлияят с феромони, а даже може и да Ви отблъснат. А в крайна сметка, даже и парфюма да има сексуално въздействие, просто човека може да не го показва и така да остава трудно да се определи, дали има резултат и какъв е той.

 

Парфюмите с феромони не въздействат от разстояние.

Предполага се, че парфюмите с феромони имат определен радиус на въздействие и той е твърде близък и ще въздействат на хора, които са в непосредствена близост до Вас. Затова обикновено в рекламите се показва такова въздействие при непосредствено разминаване в близост.

Но ако Ви убеждават, че ще има въздействие, ако гледате иззад прозорец или от разстояние, това определено няма общо с действителността и си е маркетингова измислица. Така че, парфюмите с феромони не са вълшебно средство за красота и привликателност, но често могат да способстват да получите по-голямо внимание от срещуположния пол.

Аромати за любов - поне така се рекламират.

От ароматотерапията знаем, че ароматите имат определено пряко въздействие върху настроението и здравето на човека, но дали дали има такива, които директно имат сексуално въздействие, както виаграта, например, това ми изглежда спорно. По-скоро въздействат на емоциите и така имат индиректно действие, особено ако са добре подбрани и са използвани в подходяща среда и време.

Иначе, както е добре известно, парфюмите се използват за да придават на тялото (и на дрехите) приятен аромат - благоухание. Разбира се, могат да изпълняват и още функции, а някои твърдят, че те предизвикват сексуално влечение. Но пък погледнато от друга гледна точка, какво не предизвиква сексуално влечение?

Но ако става въпрос, дали действат като афродизиаг - едва ли. Никой до сега не е доказал, че са по-добри от виагра.Вместо да се търси някаква феромонност, по-добре да се търси съчетание на характерите на парфюма и на ползвателя. Така ефекта от употребата му определено ще е по-голям.

Няма коментари:

Публикуване на коментар