Translate

Как парфюмите въздействат върху нашия живот?

Въздействат ли реално парфюмите върху живота ни?

Много хора недооценяват въздействието на парфюмите върху развитието на тяхната кариера, социалният им статус и изобщо - целият им живот. Затова е важно този въпрос да се разбира правилно и човек да знае по какъв начин ни въздействат парфюмерийните изделия. 

Разбира се, едва ли трябва да правим сравнение между вкуса и обонянието, понеже езика (със своите вкусови рецептори) и носа (със своите обонятелни рецептори) са доста различни по вид и функции органи. 

Но така както езика със своите вкусови рецептори различава различните вкусове - горчив, сладък, солен, кисел..., така и носа е единствения чувствен орган, способен да възприема и различава около половин милион раздразнители. Друг орган с толкова широко възприятие са само очите.

Как въздействат парфюмите?

На всяка миризма съответства настроение или емоция.

Вероятно, поради тази причина, на всяко настроение и емоция, ние сме склонни да приписваме някаква миризма. известно е също, че нашите миризми (с които сме "облечени"), влияят на върху създаването на първо впечатление за нас у другите хора, които ни заобикалят. 

И това почти се равнява на впечатлението от нашата външност, маниери на поведение. Но впечатлението от ароматите се изгражда на подсъзнателно ниво. Затова повечето хора не излизат навън от къщи, преди са се възползвали от парфюм, дезодорант или одеколон.

Ухаете ли приятно на парти или на делова среща?

Например, представете си, че сте на приятно парти. Към кого е насочено всеобщото внимание? Може би не точно към този, който разказва най-много анекдоти или весели компанията с весели случки от живота, както би изглеждало на пръв поглед. 

Истинското внимание е насочено към хората, които ухаят най-приятно. 

При това положение, ако Ви знаете, че след Вас се разнася приятно благоухание, Вие ще се чувствате много по-уверено. Разбира се, това не бива да се абсолютизира и да се опитваме чрез ароматите да компенсираме други недостатъци на своя характер.

Индивидуализиране на парфюмерийните композиции.

Парфюмените аромати не са универсални и поради това съставителите на парфюмерийни композиции се ориентират на целеви клиенти - за делови хора, за спортисти, за романтични приключения, за ежедневна употреба, за вечерни мероприятия и т.н. 

Да се надяваме, че вече осъзнавате значението на парфюмите и тяхното въздействие върху развитието на Вашата кариера и живот. Парфюменото благоухание е в състояние да променя настроението, обикновено в положителна посока. 

Влияе на поведението, възбужда или потиска желанията и по този начин оказва важно въздействие в ежедневния ни личен и обществен живот.

2 коментара:

  1. Iuliya02:34

    Даже ако сутринта се събуждате в лошо настроение, уханието от любимия парфюм може радикално да поправи тази неприятност. Може да пробвате.

    ОтговорИзтриване
  2. Stanoev02:35

    Установено е, че даже да сте в лошо настроение по някаква причина, уханието на любимия Ви парфюм е в състояние напълно да промени това състояние, особено ако е правилно подбран, според личните предпочитания и характера на ползвателя си.

    ОтговорИзтриване