Translate

Колко скъпи парфюми има по света? | dLambow


Кои са най-скъпите парфюми по света?

Възможно е да сте се питали, кои са най-скъпите парфюми по света? И действително, днес цените за различни парфюмерийни продукти се колебаят в доста широки граници - от няколко десетки долара, стигайки до няколкостотин хиляди. Тези цени за различните парфюми зависят от различни фактори, към които спадат рядкостта на техните натурални съставки (инградиенти), сложността за тяхната обработка и не на последно място - самия флакон за парфюма.

Колко скъпи парфюми има по света?

Колко скъпи парфюми има по света?

Императорско величие № 1.

През 2007 година в продажба постъпват най-скъпите парфюми в света. Те били създадени в Испания и носят наименованието "Императорско величие № 1" ("Imperial Majesty"). Флаконът на тези парфюми е с обем от 500 мл и струва 195000 евро или около 260 хил. долара. Ароматната композиция на тези благоухания е била създадена още през 1872 година по поръчка на самата Кралица Виктория - един от най-силните монарси в историята на Великобритания.



От парфюмите за пътниците на "Титаник".

Точно тези парфюми били избрани измежду множество претенденти за продажба на пътниците в клас "лукс" на печално известния с потъването си кораб "Титаник". По него време парфюмите са се ценили не по-ма.uо от ювелирните украшения. Затова много дами тогава са си ги носили на верижка върху врата си.

Скъпи и редки есенции и съставки.

Фирмата създател е "Клив Крисчен" (Clive Christian). Нейни представители с гордост заявяват, че само една капка от тези свръх скъпи парфюми съдържа есенцията на 170 рози, а също и около 200 други компоненти, включвайки индийски сандал, хаитянски ванил, арабски жасмин и разни сортове рози от България, Франция и Египет.

Скъпоценен флакон.

Цената на парфюма "Императорско величество номер 1" е заложена не само в парфюмерийната композиция, но и във флакона. Макар, че неговия обем е 500 мл, теглото му достига 5 кг. Той е изработен от скъпоценен кристал. Калпачето на флакона напомня по форма короната на кралица Виктория, а в металния му обръч си играят слънчевите лъчи, пречупвани през малък диамант.

200 хиляди евро за един парфюм.

Цената на такива скъпи парфюми си им съответства на ценността (погледнато отвсякъде) и днес по света има не малко жени, които могат да си позволят да заплатят 200 хил. евро, за да се почувстват неотразими и по кралски прекрасни.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар