Translate

Какво ароматен шлейф? | dLambow

 

Какво е ароматен шлейф и какви тайни на парфюмите и ароматния шлейф вървят след нас? 

Някои хора се чудят кои са тайните на парфюмите, знаенето на които ще им помогне да благоухаят през целия ден? И действително, как да се погрижим за нашия ароматен шлейф?
Ароматен шлейф е благоуханието, което се носи след нас, но как да го усилим?

Какво ароматен шлейф?
Какво ароматен шлейф?

Тайни на парфюмите и ароматния шлейф след нас.

Някои хора се чудят кои са тайните на парфюмите, знаенето на които ще им помогне да благоухаят през целия ден? 

И действително, как да направим така, че ароматен шлейф да остава след нас през целия ден, като вид наша ароматна визитна картичка? Преди всичко, трябва да се убедим, че това, което ще остава след нас благоухае прилично и приятно, вместо да отблъсква хората около нас. 

Иначе ще си направим лоша услуга, ако постоянно ги тормозим със зле подбрана и натрапчива парфюмерия. Разбира се, най-близко до ума е в този случай да си носим тоалетна вода или парфюм в чантата, които да ползваме от време на време, но вероятно има и друг изход.

Тайни за удължаване живота на любимото ухание.

Може би е добре да отчитаме кога, къде и как да нанасяме любимия си аромат и към това можем да добавим някои малки тайнички за удължаване живота на любимото си ухание. Доколкото някои парфюми оставят мазни петна (те са съставени от масла, макар и ароматни), добре да не ги нанасяме върху дрехите, а върху кожата по тялото. 

След това е добре да спазваме определена последователност на използваните аромати. Най-напред да ползваме аромата на сапуна или гела за под душ, като междувременно почистваме тялото и кожата (парфюм върху замърсено тяло - не е добра идея). Следва тоалетно мляко или крем за тяло. След това идва ред на пудрата и чак тогава на парфюма.

Промяна на ароматите.

Добра идея е от време на време да променяме ароматите си, което означава и цялата ароматна линия, както я изредихме малко по-горе. Изпробвайте нещо ново, експериментирайте и се наслаждавайте. 

Иначе може да Ви сполети "обонятелна умора" - състояние, при което носа Ви не възприема миризмите, които ползвате. Т.е. получава се нещо като привикване и игнориране. Ако ще си купувате нова тоалетна вода, правете го сутрин и не пробвайте повече от 3 различни аромата наведнъж. 

Ако се налага, излизайте няколко последователни сутрини за по-широк избор. Ако аромата е лек и бързо се изпарява, налага се да го нанасяте по-често. Но пък трябва да знаете, че върху по-мазна кожа, уханията се задържат по-дълго време.




Приятен ароматен шлейф.

За да благоухаете по-дълго време, и след Вас винаги да се носи приятен ароматен шлейф, спазвайте някои основни правила. По време на сутрешното разчесване на косата, се опитайте да нанесете любимия си аромат и да го разчешите във вътрешността на косата. 

Както казва Коко Шанел, "нанасяйте парфюма там, където искате да Ви целуват". Добре е да се съобразим с такъв съвет. Мадам Шанел нанасяла парфюми даже върху ивици от дрехите, които тя създавала, така че моделите, ходейки по подиума, да оставят зад себе си ароматен шлейф. 

Другото правило е да нанасяме миризмите върху местата, на които усещаме пулса си - китките, шията, зад ушите, сгънките на лакътя, гърдите. Кожата по тези места е по-топла, от което аромата по-бързо се разсейва из въздуха пораждайки шлейф. 

А ако температурата на въздуха е висока, нанасяйте миризмите върху глезените, вътрешната страна на коленете и вътрешната страна на бедрата.

Как да нанесем аромата за постигане на максимален резултат?

Закрепителите или основните нотки позволяват да се свържат уханията в единно цяло. Те добавят устойчивост, доколкото забавят изпаряването. В това число попадат чувствените аромати - билкови, дървесни, хвойнови миризми, като мускус, сандал, амбра, ванил, пачули. Разпръсквайте тоалетната вода от разстояние поне 30 см или пръснете пред себе си и влезте в ароматния облак - това е съвет от Ести Лаудер (Estee Lauder).


Съхранявайте добре своята парфюмерия.

Пазете своята парфюмерия на прохладно, сухо и тъмно място. Както и бутилката хубаво вино, във флаконите с парфюми, започва процес на окисление, което налага защита от светлина, влага и високи температури. 

И накрая, какво трябва да знаем още?

  • "Perfume" – съдържа 20-30% ароматни масла и има трайност поне 4 - 6 часа.
  • "Eau de parfum" – съдържа 10-20% ароматни масла и има трайност до 4 часа.
В зависимост от това, какъв продукт използвате, трайността на Вашия ароматен шлейф ще е различна, освен споменатите по-горе други обстоятелства. Остава да ги знаете и спазвате.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар