Translate

Качество на парфюма | dLambow

 

Как да разпознаем качеството на парфюма? 

Знаете ли как да разпознаете дали парфюма, който искате да закупите, е качествен или е по-нисък клас или е менте?

Дали наистина купувате парфюм или нещо друго?

Да допуснем, че сте си избрали парфюм и по-точно аромат на парфюм. И сега се каните да си купите парфюм, парфюмирана вода или тоалетна вода, с аромата, който сте си харесали. Но как да разберете какво точно купувате? Преди всичко, продукта трябва да е нов и не разпечатван.

По принцип никой няма да Ви разреши да разпечатвате парфюмерийно изделие преди да сте го закупили, но все пак трябва да Ви гарантират идентичност на тествания и на закупения аромат. Също трябва да имате предвид, че закупен и разпечатан парфюм не може да бъде връщан или рекламиран, освен ако сте закупили едно изделие, а са Ви дали друго.

Качество на парфюма
Качество на парфюма

Как да познаем парфюма?

Има един прост начин да се провери качеството на парфюма, без да се разпечатва флакончето. За целта трябва да погледнете (визуално), през стъклото на флакона, самата консистенция на парфюма. Главното в него е концентрацията на ароматни масла, които му придават един или друг мирис. По този начин може да се различи какво получавате - истински парфюм, парфюмирана вода (дневен парфюм) или тоалетна вода.

Първото е най-концентрирано, а последното е най-разредено. На практика е доста просто - стръскайте флакончето с ръка и погледнете какво се получава с неговото съдържание. Ако е парфюм, ще се образуват множество мехурчета, които след това по-продължително ще се запазят в горната част на флакона. Между другото, често в истинските парфюмени изделия, поначало си има мехурчета, тъй като са доста наситени с ароматни масла.




Мехурчетата във флакона определят консистенцията на продукта.

При парфюмираната вода мехурчетата са по-малко, а консистенцията на флакончето по-бързо ще се върне към първоначалното си "безмехурчесто" състояние. А ако проверявате тоалетна вода, мехурчетата ще са съвсем малко и изчезват бързо, като някои даже не достигат до върха на съдържимото. Трудно е да се определи като време точно колко трябва да се запазват мехурчетата, защото ароматните масла са различни и самите те се отличават по консистенция.

Но всичко се постига с проби и малко опит. И накрая, ако след разтръскване на флакона, практически не се образуват мехурчета, то не си заслужава да закупувате това изделие, даже и ако е твърде евтин. Даже това да не е фалшификат, то неговия аромат ще се запазва за много кратко време и бързо ще го изразходвате.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар