Translate

Унисекс (Unisex) парфюмерия | dLambow

 

Какво е парфюмерия унисекс (unisex) - парфюми за двата пола. 

Ползвате ли парфюми унисекс и знаете ли какво е това? Парфюмерията унисекс (unisex) са парфюми, които са подходящи за използване едновременно и от мъже и от жени (и за двата пола).

Унисекс парфюмерия.

Парфюмерията унисекс (unisex) това са парфюми, подходящи за използване едновременно, както от мъжкия, така и от женския пол. При това, те еднакво подхождат както на мъже, така и на жени. Трудно е да се каже, че такива унисекс аромати и композиции се създават специално, за подхождат на вкуса и на дами и на мъже. 

Унисекс
Унисекс (Unisex)

Недоминиращи есенции.

По-скоро техните есенции преднамерено се подбират така, че да не доминират нито женските, нито мъжките нокти на парфюмите. А освен това, и не ги рекламират като специално предназначени за единия или за другия пол, поради което те получават популярност и при двата пола.

Unisex стил

Стилът унисекс (unisex, което идва от universal sex), т.е. универсален по полова принадлежност, говори сам за себе си и възниква като такъв през 70-те години на миналия век, заедно с т.н. сексуална революция. Към този стил, освен парфюми, се отнасят също и други модни дрехи и аксесоари - любимите на всички дънки, мокасини, очила и др.

 

Унисексализация

Така че, процеса на унисексализация не може да подмине и парфюмерията, като специфичен моден отрасъл и така възникват първите ароматни продукти в този стил. Като пример за унисекс парфюми може да се посочет тези, произвеждани от Dolce Gabbana – La Lune 18 (Unisex). Те са леки, нежни, сладникави и тайнствени - като че ли на пръв поглед повече приличат на женско ухание, но определено се харесва и на много представители на силния мъжки пол.



Размити полови граници в стил unisex.

Днес границата между мъжки и дамски парфюми е доста размита. Например, такъв лек и приятен аромат, като Homme Sport на Christian Dior, се купува от някои момичета, които с удоволствие го ползват като унисекс парфюм. Струва си да се отбележи, че независимо от различното възприемане на унисекс парфюмерията, някои продукти от този стил са популярни вече повече от две десетилетия, като One на Calvin Klein. Затова, при избор на парфюмерийно изделие, не се отказвайте от унисекс парфюмите, преди да сте ги пробвали, само заради това, че ги считат "unisex".

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар