Translate

Ориенталски парфюми | dLambow


Ползвате ли ориенталски парфюми? 

Какво представляват ориенталските парфюми и с какво се отличават от останалите продукти на съвременната парфюмерия?

Ориенталски аромати.

Много често в описанието на редица съвременни парфюми срещаме характеристиката им като "ориенталски аромати" или че в композицията им са включени ориенталски елементи.За какво точно става дума? Това само елементи на парфюмите ли са или има оригинална ориенталска парфюмерия? 

Ако си помислим какво е Ориента (Изтока), ще си го представим прекрасен, тайствен, горещ, екзотичен. Във всички случаи стигаме до арабското повествование "Хиляда и една нощи", изпълнени и с омайни аромати, изтънчени подправки, екзотични и редки цветя, загадъчни красавици с неустоимо благоухание.

Ориенталски парфюми
Ориенталски парфюми

Ориенталска парфюмерия.

Така че това е ориенталската парфюмерия - известни от древността сладости, източни подправки, благоуханни масла, балсами, шафран, канела, пипер, жасмин, смоли, чай - огромен и традиционен асортимент, който няма как да бъде заобиколен или пропуснат с съвременната конкуренция да се омаят потребителите с неустоими аромати и екзотични благоухания.




Потребители на ориенталски парфюми

Сериозен етап в развитието на парфюмерията се е състоял именно на изток, в ориента и то преди да се появят преди 300 години във Франция и да се разпространят по целия свят. Целевите потребители на ориенталски парфюми предпочитат сладки и наситени аромати. 

Много световни компании в производството на парфюмерия, съобразяват своите продукти още при тяхната разработка с ароматните предпочитания на своите клиенти от Европа, от Америка или от страните на изток.

Ориенталски парфюми според потребителите.

Така, даже е възможно да се срещнат едни и същи парфюми, но с различен състав, съобразен с изискванията на пазара, на който ще се разпространяват. Това не означава, че те са някакви имитации или фалшификати, а просто са маркетинг. В разработването на парфюми даже има цяла група от ароматни оттенъци, наречена в чест на Истока - ориенталски аромати или ориенталски парфюми. 

В следващи публикации, в коментарите по-долу, ще рагледаме информация за конкретни марки ориенталски парфюми и техните основни характеристики и особености или начините, по които са създавани.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар