Translate

Как се носи парфюм?


Знаете ли как е правилно да се "носи" парфюм?


Не всяко благоухание е подходящо за всеки.

Вашето благоухание от добре подбран парфюм може да накара мъжете да се обръщат след Вас, но понякога може да предизвика и шок върху лицето на преминаващите. За да се избегнат такива конфузни ситуации, е необходимо да знаете и прилагате някои правила за "носене" на парфюми, така че Вашето обкръжение да получава само удоволствие от Вашия аромат. Като правило, повече зависи не толкова от избора на парфюм, но и от начина, по който го носите.


 

Парфюм се носи само върху кожата.

Най-важното е парфюма да се нанася само върху кожата, при това на чиста и измита кожа. Само положен върху тялото (кожата) аромата може истински да се разкрие и като един вид нов, ароматен епидермис, да Ви съпровожда през целия ден. Що се отнася до дрехите, косата и кожуси - там не се полага парфюм. Преди всичко, там могат да останат петна, различните материи реагират по различен начин на парфюмерията. Косата о кожусите отлично поглъщат всевъзможни миризми и това не винаги е добре. Така че, изиграйте дали искате Вашия скъп парфюм да се смеси с всевъзможни други миризми. Така че, пръскайте парфюм само върху кожата на тялото и от това ще се почувствате по-добре.

Подходящи места по тялото за нанасяне на парфюм.

На кои места трябва да се нанася аромата? По тялото има около две десетки места, по които преминават повече кръвоносни съдове, което означава, че там кожата е по-топла. Сгъвката в лакътя, слeпоочията, ключиците, китките, сгъвката на коленете и други. Но не бързайте навсякъде да нанасяте парфюм. Къде да пръснете, зависи и от резултата, който искате да постигнете, но това е доста индивидуално, за да го обсъждаме с общи съвети. Внимание заслужават китките на ръцете. Едно старо правило гласи, че като нанесете там аромат, трябва да ги поразтъркате, за да попие той в кожата.

 

Как да избирате парфюм?

Истината обаче е, че по този начин Вие ускорявате процеса на изпарение и изкривявате неговия мирис, а това не е добре. Важен аспект на това как носите своя парфюм, остава и начина, по който го избирате и съчетавате с другите си аромати. Най-добър Ваш съветник в това отношение си остава Вашето обоняние, стига да нямате проблеми с него (настинка, синузит и др. п.). Не е желателно да се съветвате с друг човек - хората са различни и всеки има свои си предпочитания. Даже е напълно възможно един и същ парфюм, положен върху кожата на различни хора, да мирише по различен начин.

Индивидуален подход при тестване на парфюмерия.

Например, парфюма Hermes Un jardin Sur de Nil напълно се различава когато го използват пушещ или непушещ човек. А парфюмерията на Prada далеч не е подходяща за всеки, тъй като повечето техни ароматни композиции са твърде специфично разработван. Затова трябва да избирате парфюмерията си лично и индивидуално, без да бързате, тъй като истинския аромат ще почувствате след около 20 минути. Най-добре е да пробват хартиени тестери, като ги поставяте на различни места, за да не се обърка нещо. Накрая остава да изберете какъв точно парфюм ще носите, така че резултата да е най-добър и за Вас и за хората около Вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар